Artikelen

110 van de 68 artikelen

Gezag verdient hernieuwde waardering

Twee nieuwsberichten trokken eerder deze maand de aandacht. Het eerste betrof de afschaffing van het verbod op majesteitsschennis door een meerderheid in de Tweede Kamer; het tweede was de verschijning van het rapport ”De staat van het onderwijs”. De sombere conclusie van dit rapport: het niveau van het onderwijs in Nederland verslechtert.

Werkverbond geen contract, maar een geschenk

door M. Klaassen - Reformatorisch Dagblad

Is het werkverbond een contract? Die vraag stelt dr. J. Hoek in het RD (11-11). Volgens dr. M. Klaassen geeft Hoek daarin eenzijdig aandacht aan het relationele aspect van Gods omgang met mensen en gaat hij voorbij aan het legale aspect daarvan. Dr. Hoek is ervoor beducht om de verhouding tussen God en mens voorwaardelijk […]

Theïstische evolutie is vlees noch vis

door M. Klaassen - Reformatorisch Dagblad

Op een warme oktoberavond benam Jesse Kilgore, een jonge student, zichzelf het leven. Het lezen van Richard Dawkins’ ”The God Delusion” was zo ondermijnend voor zijn christelijke levensbeschouwing dat hij het vooruitzicht met dit atheïstische perspectief te moeten leven, niet aankon.

Rome in het Reformatiejaar

Sinds vorig jaar is Nederland weer een Bijbel rijker. In de categorie doelgroepbijbels –die elkaar in hoog tempo opvolgen– verscheen de zogenoemde Reformatiebijbel. Wat intrigeert aan deze Bijbel is de voorkant: een grote, gebroken letter R.

Help, ik kan niet kiezen…

Gemeenteleden die verkozen worden tot een ambt, een predikant die een beroep ontvangt, een meisje dat zich afvraagt of deze jongen de ware is… Iedere christen die in zijn leven voor (moeilijke) keuzes komt te staan en Gods wil serieus neemt, herkent de worsteling: Waar doe ik goed aan? Welke keuze moet ik maken? Wat […]