Referaten

110 van de 15 artikelen

Wat John Owen het Twittertijdperk te zeggen heeft

door Reformatorisch Dagblad

Bij John Owen gaan de theoloog en de pastor hand in hand. Dat blijkt bijvoorbeeld uit de manier waarop deze Engelse theoloog over rechtvaardiging en de gemeenschap met Christus sprak. „Christus was werkelijk zijn leven.” Owen staat tegenwoordig weer volop in de belangstelling, zei dr. M. Klaassen maandagmiddag op de Haamstedeconferentie in Elspeet. Toch heeft […]

Waakzaam en nuchter

door Reformatorisch Dagblad

Leven we aan het einde van de geschiedenis? „Ja”, zei dr. M. Klaassen donderdag in Barneveld op de bondsdag van de Hervormde Vrouwenbond, „wij leven er steeds dichterbij.” Tegelijk beantwoordde de predikant de vraag ontkennend. „Want van die dag en die ure weet niemand. Maar verwacht u Hem? Kunt u Hem ontmoeten?”

Gods koninkrijk staat niet op de kaart

door Jeffrey Schipper - CIP

“Gebed om de komst van Gods koninkrijk is nodig. Je gaat ook geen taxi bellen wanneer de taxi al is gearriveerd.” Ds. M. Klaassen merkte zaterdag op dat Gods koninkrijk op aarde aanwezig is, maar nog niet definitief is gevestigd.

Levend geloof is leven uit de Wijnstok

door Reformatorisch Dagblad

BARNEVELD – “Wat is een levend geloof en wat is het niet? En hoe kom ik tot dat geloof? Het antwoord daarop geeft Jezus Zelf in het beeld van de wijnstok en de ranken.” Dat zei ds. M. Klaassen, hervormd predikant te Hedel, zaterdag op een jongerendag in Barneveld.

Bondsdag in teken van Vaderschap

door Reformatorisch Dagblad

PUTTEN – “Rembrandt had de Bijbel goed gelezen toen hij op zijn schilderij “De terugkeer van de verloren zoon” een vader met vrouwelijke trekken afbeeldde.” Dat zei ds. M. Klaassen tijdens de Bondsdag van de Bond van Hervormde Mannenverenigingen op gereformeerde grondslag.

Kennis gaat altijd via het hart

door Reformatorisch Dagblad

VEENENDAAL – Elk spreken over God is altijd en onvermijdelijk heel persoonlijk. Louter verstandelijke kennis over God kan eigenlijk niet, vindt ds. A. Huijgen. “God is bij wijze van spreken geen ding dat we zomaar eventjes in handen kunnen nemen. Hij is ook niet iets of iemand die wij zomaar tot studieobject kunnen maken.”